اپلیکیشن وایبر چیست ؟
اپلیکیشن وایبر یک نرم افزار موبایلی است که به شما امکان می دهد که به رایگان با سایر کاربران وایبر صحبت کرده و یا چت کنید. برای چنین امکاناتی شما می بایست از اینترنت ۳G یا WiFi استفاده کنید.
علاوه بر پیامرسانی متنی، کاربران میتوانند به تبادل تصاویر، ویدئو و پیامهای رسانهای بپردازند. نرمافزار وایبر برای مک اواس، اندروید، سیستمعامل بلکبری، آیاواس، سیمبیان، بادا، ویندوز فون و مایکروسافت ویندوز در دسترس قرار دارد.
یک نگارش از نرمافزار برای لینوکس در حال توسعه است که در حال حاضر در مرحلهٔ آزمایشی عمومی قرار دارد. جهت کار با نرمافزار روی یک سیستمعامل مبتنی بر دسکتاپ الزامی است نرمافزار وایبر را روی یک تلفن نصب داشته باشید.
وایبر توسط ۴ همکار اسرائیلی تأسیس شد: تلمن مارکو، ایگور مگزینیک، سانی مارولی و اوفر اسمچا. تلمن مارکو مدیرعامل شرکت است، که چهار سال در ارتش اسرائیل مشغول به کار بودهاست .
دانلود اپلیکیشن تماس تصویری Viber
* اپلیکیشن وایبر آوت چیست؟
اپلیکیشن وایبر آوت سرویس تماس از طریق وایبر به افرادی است که وایبر ندارند. بدین ترتیب شما می توانید با افرادی که وایبر یا حتی اینترنت ندارند نیز با استفاده از وایبر صحبت کنید. اما برای اینکار ابتدا می بایست وجهی به وایبر پرداخت کنید ولی این نوع تماس از تماس مستقیم کم هزینه تر خواهد بود.
* برای شروع با اپلیکیشن وایبر چکار باید کنم ؟
برای استفاده ازاپلیکیشن وایبر عملیات رجیستر کردن و یافتن دوستان به شکل سیستم های سنتی همانند یاهومسنجر نیازی نیست.
- اپلیکیشن اپلیکیشن وایبر را از اَپ استور مک یا آندورید مارکت و بازار یا مشابه های آن دانلود و نصب کنید،
- وایبر از شما نام و شماره تلفن شما را می پرسد.
- این شماره تلفن به عنوان شناسه شما رد سیستم وایبر بکار خواهد رفت.
- اپلیکیشن وایبر از چند طریق ممکن است کد فعال سازی را برای شما ارسال کند. یا ارسال اس ام اس، یا تماس تلفنی و قرائت شماره و یا ارسال کد در پشت زمینه زنگ زدن به شماره شما بدون ایجاد تماس واقعی.
- بعد از این مرحله شما قادر خواهید بود از وایبر به راحتی استفاده کنید
- همچنین وایبر لیست شماره تلفن های ذخیره شده در گوشی شما را می گردد و هرکدام که وایبر داشته باشند را به شما اعلام میکند.
* قابلیتها و امکانات
- قابلیتهای اصلی این برنامه بر روی سیستمعاملهای اندروید و آی او اس و ویندوزفون مکالمه به وسیلهٔ اینترنت، ارسال متن و عکس، شکلک و… است.
- کاربران میتوانند توسط همان تلفن همراه برنامه را بر روی رایانه شخصی یا تبلت خود نصب کنند و به صورت اشتراکی از این برنامه در همگی آنها استفاده کنند.
- وایبر با استفاده از دفترچه تلفن موجود در تلفن همراه سایر افرادی که نرمافزار فوق را نصب کرده و در دفترچه تلفن قرار دارند را شناسایی کرده و آنها را در لیست دوستان در نرمافزار فوق قرار میدهد.
- نسخه جدید این نرمافزار اجازه اضافه کردن شکلکهای جدیدی را نیز به کاربرانش میدهد. برخی از این شکلکها با پرداخت هزینه قابل دریافت و برخی نیز رایگان هستند.
مشکلات حریم خصوصی
اپلیکیشن وایبر به خاطر محافظت ضعیف از دادهها مورد انتقاد قرار گرفتهاست. وایبر دادهها را بهطور گسترده جمعآوری میکند که بسیار بیشتر از مقدار دیگر نرمافزارهای مشابه (مانند اسکایپ) است؛ هم اطلاعات کاربران سرویس اسکایپ و هم غیر کاربران این سرویس
بسیاری از این دادهها بدون رضایت و اطلاع کاربران جمعآوری میشود، شرکت وایبر مشخص نکردهاست که چه هنگام و برای چه مقاصدی از دادههای جمعآوریشدهاستفاده میکند، و این دادهها در اختیار چه کسانی قرار میگیرند.
نرمافزار وایبر همه اطلاعات موجود در دفتر تلفن را استخراج میکند. بر روی سرورهای وایبر قرار میدهد.
برای نمونه وایبر هنگام نصب درخواست میکند که به نرمافزار تواناییهای گسترده شامل تغییر پروندههای روی دستگاه داده شود. آنچه موجب افزایش بدگمانی به این نرمافزار شدهاست، این است که سازنده نرمافزار چندین سال در ارتش اسرائیل خدمت کردهاست.
مسئله شنود و جاسوسی
- اخبار و گزارشهایی وجود دارد که نرمافزار به شماره تلفنها، پیامکها، شمارههای تماسگرفتهٔ کاربر، حتی آنهایی که جزء نرمافزار نیستند، دسترسی پیدا میکند،
- توانایی این را دارد که موقعیت جغرافیایی کاربران را تشخیص دهد، و به صوتها، عکسها و فیلمهای ضبطشدهٔ کاربر دسترسی پیدا کند.
- وایبر همچنین قادر است همه پروندههای روی گوشی تلفن، و حتی تنظیمات کاربر و برنامههای نصب شده او را ببیند.
از دسترس خارج شدن وایبر
- مسئولان مصری معتقدند به دلیل «ریشههای اسرائیلی» نرمافزار، توسط آن به تلاشهای جاسوسی اسرائیلی کمک میشود. ارتش مصر هر گونه استفاده از این نرمافزار را توسط نیروهای نظامی و خانوادهشان قدغن نمودهاست.
- در دسامبر ۲۰۱۲، وزارت ارتباطات لبنان برنامه وایبر را در همگی شبکههای تلفن همراه و DSL کشور مسدود کرد، چرا که این برنامه اسرائیلی است.
- در ۵ ژوئن ۲۰۱۳ کمیسیون ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی اقدام به مسدودسازی برنامه وایبر کرد، زیرا با قوانین و مقررات تنظیمی عربستان مطابقت ندارد. در ۹ مه ۲۰۱۳ رئیس شرکت وایبر اعلام کرد محدودیتهای شرکت ارتباطات عربستان را دور خواهد زد.
- عصر ایران اعلام کرد، طبق گزارشهای غیررسمی رسیده، وایبر در شامگاه ۲۴ اردیبهشت ۹۳ از دسترس برخی کاربران ایران خارج شد.
آشنایی با اپلیکیشن های تماس تصویری دیگر