قدرت سیگنال WiFi و راهکار افزایش قدرت سیگنال :
با گذشته زمان و با توجه به شرایط موجود ( قرنطینه عمومی ) میزان استفاده از اینترنت خانگی و دستگاههای متصل به WiFi به وضوح نسبت به قبل بیشتر شده است . برای ارسال و یا دریافت فایلها ، برای تماشای محتوای ویدئویی ، برای برقراری ارتباط از طریق شبکه های اجتماعی ، تماس های صوتی و تصویری بر بستر اینترنت و خصوصا انجام بازی های آنلاین همه ما نیاز به ارتباط پایدار در شبکه WiFi خانگی داریم . یکی از مشکلات بزرگی که امکان دارد با آن مواجه شویم افت سیگنال WiFi می باشد .
قدرت سیگنال WiFi چیست ؟
با استفاده از نرم افزارهای زیادی می شود به میزان قدرت سیگنال WiFi دستیابی پیدا کرد ولی صرفا بدست آوردن این داده ها کارایی خاصی برای ما ندارد ، نکته مهم این است که بتوانیم با استفاده از داده های بدست آمده نتیجه گیری کرده و کیفیت برقراری ارتباط WiFi رو افزایش دهیم . با استفاده از این داده ها می توانیم متوجه سویم در چه نقاطی از محیط منزل و یا محل کار با ضعف پوشش WiFi مواجه هستیم و در صورت امکان بتوانیم این مورد را برطرف کنیم. برای بررسی سیگنال WiFi در ابتدا باید درک درستی از مفهوم سیگنال WiFi و واحد شمارش آن داشته باشیم . واحد شمارش سیگنال dBm مخفف decibel milliwatts می باشد که معمولا یک عدد منفی بین بازه 0 تا 100 است .
برای مثل dBm -80 که در اصل این عدد نشان دهنده میزان نویز است . هر چه این عدد به 100 نزدیک تر باشد نشان دهنده نویز بیشتر و هر چه به 0 نزدیک تر باشد نشان دهنده نویز کمتر است .
درجه بندی قدرت سیگنال WiFi
90 ِdBm : بسیار ضعیف است و حتی می توان گفت تقریبا بعید است که بتوان به WiFi متصل شد .
80 dBm : اتصال به شبکه با احتمال بسیار پایین برقرار می شود و در صورت اتصال نمی توانید ارتباط پایداری را تجربه نمایید .
70 dBm : برقراری ارتباط ضعیف که بیشتر به درد کارهای سبک مانند وبگردی ، ارسال و دریافت ایمیل و … می باشد .
67 dBm : برقراری ارتباط با شبکه به صورت پایدار و دارای کیفیت برای استریم ویدئو های غیر HD
60 dBm : یک سیگنال WiFi بسیار عالی می باشد و به راحتی می توانید همه کارهای خود از جمله تماشای ویدئو و گیم را انجام دهید . در این محدوده تقریبا بعید است که ارتباط شما با دستگاه WiFi قطع شود .
30 dBm : تقریبا بهترین حالت برقراری ارتباط با دستگاه WiFi به صورت تئوری می باشد و تقریبا بعید است به این عدد برسید ، مگر در فاصله بسیار کم از دستگاه فرستنده .
چگونه قدرت سیگنال WiFi خود را تست کنیم ؟
برای بررسی پوشش WiFi خود و به دست آوردن این اعداد نیاز نیست سواد بالای IT و یا تجهیزات گران قیمت داشته باشید . کافی است با نصب نرم افزار NET SPOT و استفاده از آن به آنالیز محیط اطراف پرداخته و نقاط کور ( بدون پوشش WiFi ) ، نقاط با پوشش ضعیف و نقاط قابل اعتماد برای برقراری ارتباط با شبکه WiFi خود را پیدا کنید . البته این نرم افزار یک نسخه تجاری هم دارد که امکانات بیشتری به شما می دهد ولی طبق تجربه تیم Master Network خیلی نیازی به آن پیدا نخواهید کرد .
چگونه قدرت سیگنال WiFi را تغییر دهیم ؟
بعد از پیدا کردن نقاط کور و یا با پوشش ضعیف می توانیم کارهای زیر را انجام دهیم .
- دستگاه WiFi را به تقریبا مرکز محل مورد تست انتقال دهیم
هر چقدر که دستگاه در گوشه های پلن ما ( منزل ، محل کار و … ) قرا بگیرد امکان ایجاد نقاط کور افزایش می یابد - استفاده از تقویت کننده WiFi
تقریبا می توان گفت یک دستگاه WiFi با 1 عدد آنتن فرستنده بین 45 متر و حداکثر 80 متر مربع از محیط را تحت پوشش مناسب قرار می دهد ، چنانچه متراژ بیشتر از 100 متر هست پیشنهاد می شود که از تقویت کننده های امواج WiFi استفاده کنید . - چنانچه دستگاه در نزدیک آکواریوم قرار دارد آن را جا به جا کنید
سیالات به راحتی امواج WiFi را از خود عبور نمی دهند و باعث ایجاد افت کیفیت شدید در انتقال امواج می شوند ، به همین دلیل بهتر است دستگاه WiFi را در محلی با فاصله مناسب از آکواریوم نصب کنید .
در نهایت چنانچه راهکارهای بالا باعث رفع مشکل نشد پیشنهاد می شود محیط را از نظر تداخل فرکانسی موج 2.4 گیگاهرتز بررسی نمایید و چنانچه تداخل غیر قابل رفعی وجود دارد از دستگاههای با پوشش 5.8 گیگاهرتز استفاده نمایید .