در این مقاله با بازاریابی افزوده آشنا خواهید شد
واقعیت افزوده چیست ؟
اصطلاح واقعیت افزوده را میتوان به چند حالت تعریف نمود، شاید بهترین تعریف این باشد : ترکیب دادههایی از دنیای واقعی و فیزیکی به آنچه با ابزارهای دیجیتالی ساختهشده است برای ساخت یک چیز جدید.
بنابراین، کاربر واقعیتی را میبیند که با اطلاعات مناسب و پردازش کامپیوتری تولیدشده است. این فضا میتواند یک خیابان با مسیر مجازی بر روی آن، وجود مبلمان سه بعدی با مدلهای متفاوت در سالن پذیرایی و یا حضور بازی باشخصیتهای کارتونی دیزنی باشد.
نقش واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در بازاریابی
کاربرد واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در دیجیتال مارکتینگ
واقعیت افزوده در بازاریابی و فروش
واقعیت افزوده در بازاریابی و فروش گامهای نخستین را برمیدارد . واقعیت افزوده خود از دل داستانهای علمی و تخیلی بیرون آمد و بهواسطه تکنولوژی موجود عملی شد و اکنون به علت وجود برنامه متعدد ، میتوان در زندگی روزمره از آن استفاده نماید.
تفاوت واقعیت افزوده یا واقعیت مجازی چیست ؟
در واقعیت افزوده و واقعیت مجازی کاربر در فضای سه بعدی و از طریق صدا و تصویر باکیفیت تجربه فضای مجازی خواهند داشت.
اما تفاوتهایی نیز وجود دارد :
- واقعیت مجازی ، کاربر را در فضایی ایزوله قرار میدهد
- واقعیت افزوده ، کاربر علاوه بر فضا بر عناصر فضا میتواند مدیریت داشته باشد و تغییرات مناسب را اعمال نماید.
در دنیای واقعیت افزوده، کاربر میتواند به اطراف نگاه کرده و میتواند به فضای پیرامون خود، اشیاء مصنوعی اضافه نماید که در بهعنوان یک لایه روی فضا مجازی قرار میگیرند. در واقعیت افزوده، الگوریتم کامپیوتر از سنسورها و نشانگرها برای نشان دادن موقعیت کنونی اشیاء فیزیکی و تعیین مکان آنها استفاده مینماید. بعدازاین تکنولوژی تصویری از فضای کنونی را با لایههای ابزارهای مجازی ترکیب و فضای جدید ایجاد مینماید.
* واقعیت افزوده (AR)
واقعیت افزوده (Augmented Reality): فناوری اضافه کردن موارد و ایتم های مختلف به محیط واقعی.
فرض کنید هنگام خرید ساعت یا تیشرت از یک سایت اینترنتی این امکان برای شما وجود داشته باشد که بتوانید قبل از خرید لباس را پرو کنید و از سایز و تناسب رنگ لباس با ظاهر و رنگ پوست خود اطمینان یابید. بسیار تأثیر گذار تر خواهد بود اگر این امکان وجود داشته باشد که شما همه لباس یا ساعتهای انتخابشده را بعد از پرو مجازی در یک قاب ببینید و یکی را انتخاب کنید.
شرکتهای زیاد دیگری هم از فناوری واقعیت افزوده استفاده کردهاند مثل: L’oreal برای انتخاب رنگ موی مناسب و تأثیر آن روی پوست مشتریان از این فناوری استفاده میکند. یا شرکت Disney از این فناوری برای ایجاد تصویر سه بعدی شخصیتهای موردعلاقه بچهها استفاده میکند.
در حال حاضر دامنه این فناوری بهقدری گسترده است که شرکتهای پزشکی برای تحقیقات قبل از عمل جراحی یا حتی ارتش کشورهای مختلف برای تعیین نیروها و تجهیزات خودی و جلوگیری از اشتباه گرفته شدن با نیروهای دشمن از این فناوری استفاده میکنند.
* واقعیت مجازی(VR)
واقعیت مجازی (Virtual Reality): در این تکنولوژی همه محیط کاربر یا کسی که از این فناوری استفاده میکند توسط نرمافزار و دستگاه شبیهساز ایجاد میشود. از این تکنولوژی در حال حاضر برای شبیهسازی های مختلف صنعت هوافضا و حتی آموزش رانندگی استفاده میشود.
مثال :
شرکت Toms shoes که به ازای هر کفش خریداریشده یک جفت کفش به افراد نیازمند هدیه میدهد و شما میتوانید تجربهی هدیه دادن کفش به افراد نیازمند را با یک سفر مجازی تجربه کنید، بهصورتی که شما با استفاده از فناوری VR به سفری مجازی میروید و کفش را بهدست افراد میرسانید.
بهطور کلی انتظار میرود در سال ۲۰۱۹ تعداد افرادی که حداقل یک بار از این فناوری استفاده کردهاند در امریکا به ۴۹٫۲ میلیون نفر برسد، که این مقدار ۳۴ درصد رشد را نسبت به سال ۲۰۱۸ نشان میدهد.